Urmatoarele informatii vor furniza proiectantilor si furnizorilor o metoda “user friendly” de instalare a peretilor ranforsati cu otel si a tavanelor. Tabelele de constructie au fost concepute folosind recunoscutele standarde în Australia, Noua Zeelanda si America precum si standardele industriale dezvoltate în decursul anilor si validate prin testari de laborator.
Constructia de pereti despartitori, de pereti evaluati din punct de vedere al rezistentei la foc sau al izolarii fonice poate fi realizata folosind componentele de ranforsari si eclisele House Factory.

Avantaje

* Structura peretilor a fost folosita în aplicatii comerciale de mai bine de 50 de ani
* Structura peretilor House Factory reprezinta circa 20% din greutatea unui zid de caramida echivalent de 110 mm grosime
* Constructia peretilor elimina urmele de umezeala si permite un finisaj mai rapid al peretilor.
* Cantitati mari de componente metalice pot fi rapid transportate si ridicate cu macaraua în pozitie la locul constructiei.
* Peretii placati cu foaie de furnir sau placi de plastic ofera excelente proprietati de izolare fonica.
* House Factory produce ranforsari în diferite calibre si dimensiuni care permit construirea de pereti de pâna la 8 m înaltime
* Ranforsari de 0.55 si 0.75 bmt pot fi prinse împreuna pentru a asigura o soliditate superioara în întinderea peretilor. Aceste ranforsari sunt asigurate de Australian Registration of Design no. 108166 si altor fabricanti li se interzice prin urmare sa reproduca ranforsarile din otel profilat asigurate prin acest Design Registration.

Eclise

Sectiunile de eclisa ofera o frictiune potrivita pentru ranforsari, care nu numai ca tine ranforsarile în pozitie pâna când fetele de pereti sunt puse la locul lor, dar ofera rosturi de dilatatie pentru a permite orice miscare în structura.
Din aceasta cauza, nu prindeti cu suruburi peretii de sectiunea de eclise decât daca este cerut în mod special .

Ranforsari de pereti

Ranforsarile de pereti House Factory de 0.50, 0.55 si 0.75 bmt au din fabricatie gauri sanfrenate de 25 mm. Faptul ca sunt sanfrenate si nu au margini ascutite elimina necesitatea de a monta protectoare pentru instalatia electrica
Gauri rotunde stantate sunt efectuate în locurile specificate de-a lungul ranforsarilor de 1.15 si 1.50 bmt.
Ranforsarile de 0.50, 0.55 si 0.75 bmt pot fi prinse împreuna pentru a oferi o mai mare rigiditate la deschiderile usilor si ferestrelor, precum si în punctele unde este necesara o capacitate portanta marita – cum ar fi greutatea dulapurilor.
Înaltimea maxima a peretelui si deschiderea tavanului sunt în concordanta stricta cu Building Codes of Australia (BCA) Specification C1.8 “Teste Structurale pentru Constructii Usoare”.

Traversele metalice

Traversele metalice sunt proiectate sa sprijine ranforsarile peretilor si sa împiedice torsionarea ranforsarilor la montarea ecliselor. Traversele metalice trebuie sa fie prinse cu suruburi sau cu mecanisme cu gheare pe ambele borduri ale ranforsarii

Placile de constructie

Daca nu este altfel specificat, ramele nu trebuie sa depaseasca 600 mm în centru, si în cazul în care sunt vânturi puternice sarcinile trebuie reduse conform datelor specificate de fabricanti. Fetele peretilor pot fi instalate orizontal sau vertical si prinse în structura de rezistenta în zigzag între fetele ramelor.
Placile de constructie trebuie fixate pe ramele care folosesc masini de înfiletat cu sistem autocentrant si control al adâncimii de înfiletare. Pentru o însurubare optima, viteza masinii de înfiletat trebuie sa fie reglata la 2000 rpm.

Ramele ferestrelor si usilor

Ramele ferestrelor si usilor necesita lucru în detaliu pentru a preveni problemele în ce priveste durabilitatea. În mod normal, eclisele pot fi taiate si montate pe cadrul deschiderilor ferestrelor si usilor.
Ranforsarile adiacente deschiderilor usilor si ferestrelor trebuie sa fie legate împreuna si fixate prin însurubare sau nituire pe eclisele ranforsarilor de pereti si nu trebuie fixate pe grinzile de structura ale podului. Lasati circa 100 mm distanta între fiecare eclisa pentru a asigura o îmbinare corecta.

Instalatiile tehnico-sanitare si cele electrice

Tevile din cupru sau alama si elementele de racordare trebuie izolate pentru a evita contactul direct cu elementele de otel. Acest lucru poate fi obtinut prin izolarea tevilor cu foi sau banda de neopren sau prin captusire cu pâsla tevilor. Garniturile din plastic pot fi folosite pentru izolarea tevii si pentru prevenirea socurilor hidraulice.
Cablurile electrice pot fi trecute prin orificii de serviciu în ranforsarile de 0.50, 0.55 si 0.75 bmt fara a necesita garnisire, datorita liniaturii unice a orificiilor deja facute.

Sistemele de ranforsari din otel pentru tavane

Ranforsarile din otel pot fi folosite ca traverse, mai ales atunci când este dificil sa instalezi un tavan fals. Locurile obisnuite în care se poate aplica acest lucru sunt holurile, baile sau suprafetele largi de acoperis.

Standarde

Ranforsarile si eclisele House Factory sunt facute din otel zincat la cald în conformitate cu Standardele Australiene:

* Bare si folii din otel AS 1397-1993

Toate tabelele si datele prezentate aici sunt în conformitate cu urmatoarele standarde australiene, nou-zeelandeze si americane:

* Codul structurilor din otel laminat la rece AS 1538-1988
* Profilul otelului laminat la rece – AISI Publication – 1983
* Building Code of Australia (BCA) Specification C1.8 – Teste structurale pentru constructii usoare
În conformitate cu
NZ Building Act 1991
NZ Building Regulations 1992 si NZ Building Code Handbook (B1: Structure General & B2: Durability
* Sarcinile transversale si axiale ale ranforsarilor din otel tip House Factory sunt în întregime compatibile cu Alternative Load Combination a NZS 4203:1984 si deci în conformitate cu NZBC B1.VM1: Clause 2.1.
* Desenele de baza din care deriva sarcinile peretilor ranforsati cu otel tip House Factory sunt în conformitate cu AS 1538-1988 dupa cum specifica NZS 3404: Part 1: Clause 1.1 (c) ca mijloc de agrementare cu NZBC Handbook B1

Produsele House Factory sunt calitativ asigurate de Lloyd’s la AS NZS ISO9002/AS3902

Garantii

Produsele House Factory garanteaza calitatea materialului de baza si a manufacturarii, iar produsele cu defecte vor fi înlocuite si/sau reparate, daca au fost instalate în concordanta cu specificatiile tehnice. Aceasta garantie se adauga oricarui drept pe care clientul îl are în fata legii.
Toate produsele House Factory folosite în construirea cladirilor sunt proiectate sa se ralieze conditiilor din Australia si Noua Zeelanda.

If you enjoy our post, feel free to subscribes to our rss feeds