Locuintele construite in regie proprie au o pondere de 40% in totalul unitatilor locative, iar procentajul va creste in urmatorii 2-3 ani. Regia proprie are multe avantaje, dar necesita timp si implicare mai mare din partea proprietarului. Constructiile in regie proprie sunt efectuate direct de proprietari, de multe ori fara a contracta o companie de constructii speciliazata, angajand direct muncitori si cumparand pe cont propriu materialele necesare.

         Intrucat preturile materialelor de constructii au crescut foarte mult in ultimul timp, ajungand sa se dubleze in ultimii 3-4 ani, numerosi proprietari au inceput sa opteze pentru construirea in regim propriu, pentru a se putea incadra in bugetul initial.  In ce priveste costurile, in cazul in care cumparatorul contracteaza cu o persoana juridica, el ar avea de platit materialele, manopera si de acoperit profitul constructorului (25-40%). In plus, ar avea de achitat si TVA.

          Proprietarul isi face un simplu calcul de rentabilitate si vede ca acele cheltuieli pe care le-ar fi facut pentru contractarea constructorului le poate redirectiona spre acoperirea costului crescut al materialelor. Firma pune la dispozitie celor interesati “case la pachet” si “structuri la pachet” la preturi foarte avantajoase pentru cei care doresc sa construiasca repede, ieftin si bine

If you enjoy our post, feel free to subscribes to our rss feeds